20121222

om en timme börjar julen

Den här julen är lite speciell. Det är första året sedan mina föräldrar skiljde sig som vi inte ska tillbringa julafton tillsammans. Och mina föräldrar skiljde sig för ungefär tolv år sedan. Varenda jul har vi suttit fyra personer vid ett bord och pratat och låtsas som om det är helt normalt att vi firar som vi gör. Från början var det för min och min brors skull men vi är ju vuxna nu. Behöver inga märkliga skådespel.

I år firar vi två jular. Och jag kommer att fira fyra. Om en timme kommer farmor och pappa och min bror med flickvän. Imorgon åker mamma och jag till Värmland för att träffa den andra delen av släkten. Juldagen ska först spenderas på ett tåg och sedan med bästa Jonatan. Vi ska ha vår egen lilla jul då. Och på annandagen ska vi träffa delar ur Jonatans släkt. Det känns ganska fint. Att få allt istället för ingenting. Både bli sur på pappa för att han är så konservativ och andas in djupa skogsandetag. Både pussa på Jonatan och sparka snö utanför stugan. Och så klart; få öppna julklappar fler dagar än en.

Om en timme börjar julen. Låt den bli bättre än någonsin förr. Vi hörs när alla ljus är utblåsta och varenda sojaköttbulle är uppäten. God jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar